Breek los uit de vicieuze cirkel van diëten | Carlijn Appel - Diëtist

Leer weer genieten van eten &

vertrouwen op jezelf.

Heb je alle diëten al geprobeerd?

Voel je je regelmatig schuldig na het eten?

Sta je vaak op de weegschaal?

Vermijd je bepaalde voedingsmiddelen uit angst om aan te komen?

Ervaar je vooral een hoop stress rondom eten?

Heb je het idee dat je geen wilskracht hebt en dat er iets mis is met je?

Echte vrijheid ligt in het breken met 

alle dieetregels die je ooit hebt geleerd. 

Wil jij weer kunnen genieten van eten zonder schaamte en schuldgevoelens?

Wil jij een leven waarin je humeur niet langer bepaald wordt door de weegschaal?

Ben je helemaal klaar met het jojo-en?

Wil je echte vrijheid ervaren en zelf bepalen wat, wanneer en hoeveel je eet?


Ik help jou losbreken uit de eeuwig vicieuze cirkel van diëten, schaamte en schuldgevoelens. Door middel van intuïtief eten leer ik jou weer luisteren naar de signalen van je lijf. De enige expert over jouw lichaam ben jijzelf. Ik geef je het vertrouwen weer terug om daar naar te luisteren.

Meld je aan voor een gratis online 'DITCH JE DIEET' coachsessie.

Zo ziet intuïtief eten er in het echte leven uit:

Altijd en overal met de rest mee kunnen eten zonder stress en schuldgevoelens. Er bestaan namelijk geen slechte voedings-middelen.

De weegschaal mag de deur uit. Je weet dat je gewicht van nature schommelt en dat gezondheid meer is dan een getal op de weegschaal.

Wanneer je trek krijgt weet je dat het goed is om te eten. Trek is niet langer iets dat je onder controle moet houden maar waar je naar mag luisteren.

Lichaamsbeweging is er niet langer enkel en alleen om de calorieën van de dag ervoor te verbranden. Beweging mag weer leuk en ontspannen zijn.

INTUÏTIEF ETEN - 10 BASISPRINCIPES

Om weer op jezelf te leren vertrouwen en je relatie met eten te herstellen zijn er 10 basisprincipes die van jou stap voor stap een intuïtieve eter maken. Deze principes leren jou breken met je dieetmentaliteit, hongersignalen herkennen, vrede maken met eten, afrekenen met de voedselpolitie, volheid/verzadiging ervaren, de satisfaction factor ontdekken, omgaan met emoties i.p.v. weg eten, je lichaam respecteren, bewegen met een andere intentie dan je misschien gewend bent en tot slot leer je hoe je je gezondheid kunt eren met gentle nutritition... Klik op onderstaande button als je meer informatie over de verschillende principes wilt.

"Ik voel niet wanneer ik honger heb dus intuïtief eten is niet geschikt voor mij."

Intuïtief eten is voor iedereen, we zijn er namelijk mee geboren. Gaandeweg zijn we het kwijtgeraakt maar het mooie is dat iedereen het weer kan leren. 

"Weten wat ik wel en niet mag eten helpt mij mezelf in de hand te houden." 

Een logische gedachte, maar heb je het ooit vol kunnen houden bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet meer te eten? En welk gedrag en gevoelens ontstaan er zodra je deze 'verboden' producten eet. 

"Ik vind mijn gezondheid belangrijk dus ik moet afvallen om deze te verbeteren."

Gezondheid is van vele factoren afhankelijk, afvallen hoeft absoluut geen vereiste te zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat diëten een grote voorspeller van gewichstoename is.     

"Stoppen met diëten? Maar ik volg helemaal geen dieet."

Ondanks dat je geen commercieel dieet volgt is de kans aanwezig dat je onbewust een hoop dieetregels voor jezelf hebt opgesteld die jou het plezier en de vrijheid rondom eten ontnemen.  

Heb je vragen? Laat het me via onderstaand formulier weten 

en ik probeer je snel mogelijk te antwoorden.


Cookie verklaring