Goede en slechte voedingsmiddelen | Carlijn Appel - Diëtist & Coach
5 maart 2018 

Waarom goede en foute voedingsmiddelen niet bestaan

Waarom goede en foute voedingsmiddelen niet bestaan

Chips is slecht en broccoli is goed

Maar wat maakt chips slecht?

En wat maakt broccoli dan goed?

Als ik heel de week elke dag chips eet en op zondag 250 gram broccoli. Is dat dan goed of slecht?

Als ik heel de week elke dag 250 gram broccoli eet en op zondag een zak chips. Is dat dan goed of slecht?

Context.

Alles draait om een (gezonde) balans

Ik weet dat voor sommigen de boodschap ‘alles draait om balans’ enorm saai en stoffig is. Maar dat neemt niet weg dat het gewoon de waarheid is. Allemaal zijn we onze eigen expert en weten we wat goed voor ons is. Ik zie tegenwoordig een hoop mensen die veel stress ervaren van alle opgelegde dieetregels en ik geloof oprecht dat deze stress vele malen schadelijker is dan al die zogenaamde slechte voedingsmiddelen bij elkaar.

Vergeet alle diëten die je ooit gevolgd hebt. Vergeet alles wat je op internet gelezen hebt. Vergeet wat de buurvrouw je heeft verteld. Vergeet alle ‘shockumentaires’* die je onlangs op Netflix hebt gezien.

Hoe ziet jouw ideale voedingspatroon eruit?

Bij welke voeding voel jij je goed?

Welke voedingsmiddelen maken jou (en je smaakpapillen) gelukkig?

Beantwoord bovenstaande vragen eens. Er is geen goed of fout. De hele dieetindustrie wil jou alleen maar het idee geven dat je jezelf niet kunt vertrouwen. Dat je niet van jezelf op aan kunt. Ik help mensen weer terug te komen bij zichzelf, zo heb je NOOIT meer een dieet nodig.

*Documentaires die er enkel en alleen op gericht zijn angst in te boezemen. Documentaires die vaak een zeer eenzijdige boodschap verkondigen. Angst verkoopt namelijk enorm goed.

Reactie plaatsen

Cookie verklaring