DITCH JE DIEET | 10-daagse gratis challenge

DITCH JE DIEET | CHALLENGE

Een gratis 10-daagse challenge [dagelijks één mailtje in je inbox] waarin je kennismaakt met intuïtief eten. Ontdek hoe je weer op jezelf kunt leren vertrouwen en voor eens en altijd kunt breken met het eeuwige diëten.

direct aanmelden

Ben je al een groot deel van je leven aan het lijnen en heb je wanneer je niet aan het lijnen bent zo'n vervelend stemmetje in je hoofd dat jou eraan herinnert dat je eigenlijk toch wat af zou moeten vallen?

En verklaar je me voor gek als ik je vertel dat je nooit meer een dieet nodig hebt als je weer naar je eigen lichaam leert luisteren en gewoon dát eet wat je écht je lekker vindt?

Lees dan vooral even verder... 

Direct aanmelden mag natuurlijk ook! 

Zodra je je aangemeld hebt ontvang je direct een mailtje waarin je je e-mailadres dient te bevestigen. Heb je niets ontvangen? Check dan even je spam/ongewenste mail.

Your information is safe with us

Door jezelf van alles en nog wat te ontzeggen is de kans groot dat je jezelf vroeg of laat niet in de hand lijkt te hebben met dat wat je van jezelf niet mocht eten. De eerste gedachte die meestal opkomt op het moment dat je jezelf hebt laten gaan: "Zie je nou wel, ik ben een sukkel zonder wilskracht." - of iets in die trant. Herken je dit?   

Wat als ik je vertel dat het niet jouw schuld is? Dat je geen sukkel zonder wilskracht bent? Dat het slechts voor een enkeling realistisch is om zoiets vol te houden. Maar dat het nu net wel die enkelingen zijn die jou maar al te graag laten geloven dat je het niet graag genoeg wilt of dat je geen wilskracht hebt. Of beide. 

In een wereld waarin de focus zo extreem op slank zijn ligt geloof ik al lang niet meer dat die focus daadwerkelijk gezonder, laat staan gelukkiger maakt. Dagelijks hoor, lees en zie ik dat deze focus op slank zijn vooral leidt tot jojo-en, een laag zelfbeeld, gestoord eetgedrag (onder het mom van 'het is geen dieet maar een leefstijl'), angst voor bepaald voedsel en in sommige gevallen zelfs eetstoornissen. Niet per se mijn definitie van gezond. 

Hoe zou je leven eruitzien als je nooit meer op dieet zou hoeven? Denk vooral even niet na over hoe eng of onrealistisch dit mogelijk klinkt voor je. Maar sta er eens bij stil. Hoeveel tijd zou je overhouden voor andere dingen? Hoeveel geld zou je besparen? Hoeveel frustratie zou je jezelf besparen?

Zo zou je leven zonder diëten er uit kunnen zien: 

Altijd en overal met de rest mee kunnen eten zonder stress en schuldgevoelens. Je hoeft je niet langer druk te maken over 'slechte' voedingsmiddelen.

De weegschaal mag de deur uit. Je weet dat je gewicht van nature schommelt en dat gezondheid meer is dan een getal op de weegschaal.

Als je trek hebt weet je dat het goed is om te eten. Trek is niet langer eng of iets dat je onder controle moet houden. Naar trek luister je (met eten!).

Lichaamsbeweging is er niet langer enkel en alleen om de calorieën van de dag ervoor te verbranden. Beweging mag weer leuk en ontspannen zijn.

INTUÏTIEF ETEN - 10 BASISPRINCIPES

Om weer op jezelf te leren vertrouwen en je relatie met eten te herstellen zijn er 10 basisprincipes die van jou stap voor stap een intuïtieve eter maken. Deze principes leren jou breken met je dieetmentaliteit, hongersignalen herkennen, vrede maken met eten, afrekenen met de voedselpolitie, volheid/verzadiging ervaren, de satisfaction factor ontdekken, omgaan met emoties i.p.v. weg eten, je lichaam respecteren, bewegen met een andere intentie dan je misschien gewend bent en tot slot leer je hoe je je gezondheid kunt eren met gentle nutritition... Klik op onderstaande button als je meer informatie over de verschillende principes wilt.

10 dagen | 10 inzichten

Tijdens de DITCH JE DIEET challenge neem ik je 10 dagen mee in de wereld van intuïtief eten. Intuïtief eten is geen dieet maar een proces waarin je gaat breken met het eeuwige diëten en de bijbehorende schuldgevoelens en schaamte. Intuïtief eten leert je vertrouwen op jezelf zodat je niemand meer nodig hebt die jou vertelt wat, hoeveel en wanneer je mag eten.

GESCHIKT VOOR JOU ALS JE...

- Gezondheid belangrijk vindt maar niet de rest van je leven wilt diëten;

- Een andere kijk op gezondheid een kans wilt geven;

- Gek wordt van alle tegenstrijdige berichten waardoor je niet meer weet naar wie je moet luisteren (hint: dan wordt het tijd om naar jezelf te gaan luisteren).

NIET GESCHIKT VOOR JOU ALS JE...

 - Op zoek bent naar een quick fix om af te vallen*;

- Niet bereid bent om tijd te investeren in jezelf met het invullen van de oefeningen. 

*Eerlijk: Wat hebben die je tot nu toe opgeleverd?


Cookie verklaring