Page content

article content

Dé gouden tip…

“Heb je voor mij de gouden tip?”

Afgelopen weekend vroeg iemand mij om dé gouden tip. De eerste gedachte die door mijn hoofd ging: Als het zo makkelijk was dan had ik nu geen werk meer. Er bestaat geen wonderdieet, geen quick fix. De vraag liet me toch niet helemaal los. Want, welke tip zou ik iemand geven als ik maar één tip zou mogen geven? Dat vond ik wel een interessante vraag om over na te denken.

Een uurtje later ging ik lezen in één van mijn favoriete boeken (Think and Grow Rich – Napoleon Hill). De volgende zinnen sprongen er extra hard uit voor mij: “Eén van de grootste oorzaken van falen is om op te geven bij een tegenslag.” en “Vastberadenheid overwint elke mislukking.”

En dit is precies wat ik bij 99% van de mensen zie gebeuren. De lat wordt onrealistisch hoog gelegd waardoor het enige logische scenario is dat je een keer gaat falen. Voeg daar nog een vleugje perfectionisme en een laag zelfbeeld (“Het maakt nu toch allemaal niet meer uit.” en “Zie je wel, ik kan het niet en het gaat me nooit lukken.”) aan toe, en je hebt weer een mislukte poging.

Mijn gouden tip?

Zorg dat je verlangen van het behalen van je doel zo enorm groot is dat je geen andere keuze hebt dan dit doel te halen. Dat op het moment dat het een keer niet lukt je dit als een leermoment ziet in plaats van de zoveelste kans om jezelf weer eens flink naar beneden te halen of jezelf in de slachtoffer rol te zetten (“Jeetje, wat ben ik toch een sukkel dat ik dit niet kan!” of “Waarom kan iedereen dit behalve ik?”). Vallen en weer opstaan. Net zo lang tot je je doel hebt behaald. De weg naar succes is nooit een rechte weg. Maar zo lang jij je doel voor ogen blijft houden en jezelf elke keer weer op het juiste pad zet dan kom je er. Wees vastberaden!

Kun jij wel wat extra motivatie, inspiratie en een stok achter de deur gebruiken? Elke zondagavond deel ik in mijn besloten Facebook groep “MORGEN BEGIN IK ECHT” een korte motiverende video om jou te helpen focussen op de aankomende week. Je kunt hier gratis lid worden. Zie ik je daar?

Comment Section

0 reacties op “Dé gouden tip…

Plaats een reactie


*