RECEPT: Omelet met krieltjes, groene asperges en champignons

OmeletBenodigdheden (voor 1 persoon):
– 2 eieren
– 75 gram krieltjes, met schil (2-3 st. ongeveer)
– 50 gram groene aspergetips
– 3 champignons
– peper en zout
– olijfolie

Bereiding:
– Begin met het koken van de krieltjes (ongeveer 7 min.).
– Kook ondertussen de aspergetips in ongeveer 1 min. beetgaar. Spoel daarna af met koud water.
– De champignons snijd je in plakjes van 1 cm. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de champignons op hoog vuur. Houd apart, deze voeg je later weer toe aan het ei.
– Snijd de krieltjes in plakjes van 1 cm. Verhit ondertussen in dezelfde pan als waar je de champignons in hebt gebakken een eetlepel olie en voeg hier de krieltjes aan toe. Deze bak je ongeveer 5 minuten, af en toe omdraaien. Daarna voeg je de champignons en de aspergetips toe. De aspergetips kun je nog halveren als je dat wilt. Breng alles op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze (bijv. knoflook, peterselie, rozemarijn).
– Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de andere ingrediĆ«nten in de pan, probeer het goed te verdelen. Zet een deksel op de pan en laat het ei op laag vuur stollen. Dit duurt een aantal minuten. Wanneer het ei aan de bovenkant is gestold kun je opdienen. Eet smakelijk!

Leave a Comment