RECEPT: Pasta met tonijn, broccoli en veldsla

pasta tonijn broccoli tomaat

Onlangs maakte ik deze heerlijke pasta. Ik heb het niet allemaal afgewogen toen ik het ging maken maar het maakt niet als het iets afwijkt, als het maar lekker is…

Ingrediƫnten per persoon:
75 gram pasta naar keuze (bij voorkeur volkoren)
125 gram broccoli in roosjes gesneden
handje veldsla
klein blikje tonijn
1 tomaat
ongeveer 2 eetlepels mozzarella (geraspt)
1 eetlepel Philadelphia light
peper, zout en knoflook(poeder)

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de tomaat in 3 plakken, verdeel hierover de geraspte mozzarella en strooi hier wat peper, zout en knoflook(poeder) over. Zet in de oven. De gegrilde tomaten zijn goed wanneer de kaas goudbruin kleurt, dit zal ongeveer 10-15 minuten duren.
– Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking beschreven staat.
– Kook de broccoli roosjes in ongeveer 3 minuten beetgaar.
– Wanneer de pasta en broccoli gaar zijn giet je deze af. Roer het geheel door elkaar, inclusief lepel Philadelphia en handje veldsla (verwijder naar behoefte de harde stukjes aan de onderkant).
– Laat het blikje tonijn uitlekken en roer dit door de pasta. Ik gebruikte tonijn in olie, maar je kunt ook prima tonijn in water gebruiken. Breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout. Wanneer de plakjes tomaat met kaas klaar zijn leg je deze op de pasta. Eet smakelijk!

Leave a Comment